Rakouský koláč s višněmi

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme 10 minut odpočívat. Pak přidáme zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.
  • 3
    Těsto vyndáme na vál a vyválíme z něj kruh. Těsto propícháme vidličkou, posypeme strouhankou a vypeckovanými višněmi. Navrch nasypeme vanilkový cukr a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.