Ramequin (vaudský způsob)
45 min.
Ingredience
- 250gramůSýr ementálského typu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1baleníChléb toastový pšeničný tmavý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
72 mg
Cukr
333 mg
Postup přípravy
- 1Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku.
- 2V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem.
- 3Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.