Randulcová polévka
40 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHrášek mražený
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůKapusta růžičková
- 10lžicPšeničná krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V hrnci vaříme omytou a očištěnou zeleninu.
- 2Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo a olej, přidáme krupičku, osolíme a opepříme.
- 3Mírně opražíme a přidáme vejce.
- 4Jakmile se vejce začne srážet, roztrháme hmotu na malé kousky - randulce.
- 5Přidáme do vývaru a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.