Řapíkatý celer zapečený se slaninou
35 min.
Ingredience
- 4kusyCeler řapíkatý
- 4kusyAnglická slanina
- 200gramůBešamel
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 6lžicSýr Eidam cihla 40%
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
600 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté řapíky celeru svážeme do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, rozvážeme a necháme okapat.
- 2Potom řapíky ovineme plátky slaniny, urovnáme je do zapékací mísy, opepříme a přelijeme bešamelem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Při dopékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.