Řasy wakame s bramborami a masem
60 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 600gramůBrambory
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 100mililitrůVíno červené
- 60mililitrůOlej olivový
- 35gramůŘasa Wakame
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
852 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a vaříme cca 25min. Po 20ti minutách přidáme řasy.
- 2Mezitím nakrájíme maso na kostky a cca 5min orestujeme na rozpálené polovině oleje. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme ještě cca 1min. Zalijeme vínem a na silném ohni ho necháme zcela odpařit. Zalijeme naběračkou vývaru a vaříme dokud se tekutina znovu neodpaří.
- 3Brambory propasírujeme lisem na brambory, promícháme je s nahrubo natrhanými řasami a zbytkem oleje. Ze směsi vytvarujeme noky.
- 4Podáváme vždy tři noky s masem, ochutíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.