Ratatouille - pizza
55 min.
Ingredience
- těsto na pizzu [34583]
- 40gramůDroždí
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 10kusůOlivy černé
- 250gramůMozzarella
- 8gramůRatatouille instantní
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1839 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
96 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
25 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.
- 2těsto na pizzu [34583]:
- 3Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
- 4Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.
- 5Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.
- 6Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.