Ratatouille - pizza

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1839 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
96 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
25 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.
  • 2
    těsto na pizzu [34583]:
  • 3
    Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
  • 4
    Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.
  • 5
    Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.
  • 6
    Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.