Ravioli dýňové se sušenými rajčaty

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vysušenou dýni oloupeme a nakrájíme na větší kusy, vejce našleháme vidličkou, nastrouháme 4 lžíce parmezánu, na proužky pokrájíme sušená rajčata a nasekáme 2 lžíce bazalky.
  • 2
    Dýni uvaříme doměkka, vymačkáme z ní šťávu a rozmačkáme. Do ještě horké dužiny přidáme vejce a parmezán, osolíme, okořeníme pepřem, důkladně promícháme a směs dáme vystydnout.
  • 3
    Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého klademe vrchovatou lžíci dýňové směsi. Okraje obalů jemně navlhčíme vodou a pevně slepíme. Celý proces opakujeme do spotřebování dýňové směsi.
  • 4
    Ravioli vkládáme po malých dávkách do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme vždy 2-3 minuty, až jsou „al dente“. Uvařené ravioli vyndáváme opatrně drátěnou sběračkou a necháme okapat.
  • 5
    Do hlubší pánve nalijeme olej, do něj vkládáme horké ravioli a přidáme sušená rajčata a bazalku. Pánví pomalu kroužíme, až se ravioli obalí olejem.
  • 6
    Hotové ravioli servírujeme ihned ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.