Ravioli dýňové se sušenými rajčaty
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 500gramůDýně
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceSýr Parmezán
- 20kusůRajčata
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Vysušenou dýni oloupeme a nakrájíme na větší kusy, vejce našleháme vidličkou, nastrouháme 4 lžíce parmezánu, na proužky pokrájíme sušená rajčata a nasekáme 2 lžíce bazalky.
- 2Dýni uvaříme doměkka, vymačkáme z ní šťávu a rozmačkáme. Do ještě horké dužiny přidáme vejce a parmezán, osolíme, okořeníme pepřem, důkladně promícháme a směs dáme vystydnout.
- 3Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého klademe vrchovatou lžíci dýňové směsi. Okraje obalů jemně navlhčíme vodou a pevně slepíme. Celý proces opakujeme do spotřebování dýňové směsi.
- 4Ravioli vkládáme po malých dávkách do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme vždy 2-3 minuty, až jsou „al dente“. Uvařené ravioli vyndáváme opatrně drátěnou sběračkou a necháme okapat.
- 5Do hlubší pánve nalijeme olej, do něj vkládáme horké ravioli a přidáme sušená rajčata a bazalku. Pánví pomalu kroužíme, až se ravioli obalí olejem.
- 6Hotové ravioli servírujeme ihned ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.