Ravioli plněné králičím masem
95 min.
Ingredience
- 80gramůMrkev kořen
- 120gramůPórek
- 80gramůCibule
- 2mililitryVoda pitná
- 800gramůKráličí maso
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceEstragon
- Na omáčku
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- Na vaření raviol
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí stehna opláchneme a osušíme, omytý pórek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, estragonové lístky nasekáme nadrobno.
- 2Na válu vypracujeme těsto z mouky, soli a 3 rozšlehaných vajec. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.
- 3V mezičase v rendlíku na oleji osmažíme králičí stehna z obou stran, přidáme cibuli, mrkev, pórek a bouquet garni. Smažíme asi 2 minuty, přilijeme vodu a pod poklicí za občasného míchání dusíme 90 minut.
- 4Udušené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes jemné síto a odložíme. Vychladlé maso vykostíme a umeleme. K mletému masu přidáme estragon (odložíme část do omáčky) a dobře promícháme. Do masové hmoty vmícháme 2 – 3 lžíce králičího vývaru.
- 5Odleželé těsto po částech rozválíme na tenké placky, vykrájíme kolečka, naplníme masem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přes maso přehneme a okraje dobře přitiskneme. Hotové ravioly necháme chvíli odležet. Poté je vkládáme do vroucí osolené vody s olejem a vaříme asi 5 minut. Uvařené ravioly necháme okapat a držíme na teple.
- 6Asi 300 ml vývaru z králíka v kastrolu necháme na prudkém plameni zredukovat na polovinu, zašleháme smetanu, přidáme zbývající estragon, sůl, pepř a prohřejeme.
- 7Ravioly podáváme v hlubokých talířích, přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.