Ravioli plněné langustou v omáčce z jater
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na omáčku
- 1litrVývar zeleninový
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůMartell cognac
- 250gramůJátra husí
- 120gramůŠalotka
- 5gramůSůl
- 200mililitrůVíno portské
- 10kusůPepř černý celý
- Na ozdobu
- 1kusLanýž
- Na těstoviny
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1373 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
57 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
406 mg
Postup přípravy
- 1Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.
- 2Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.
- 3Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.
- 4Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do
- 5balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.