Ravioli plněné ryzcemi

45 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
767 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout.
  • 3
    Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly.
  • 4
    Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka.
  • 5
    Jednotlivé porce posypeme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.