Ravioli polévané šalvějovým máslem
100 min.
Ingredience
- 150gramůChřest zelený
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSýr Parmezán
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
858 mg
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje, másla a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho 60 minut odpočívat. Chřest očistíme a uvaříme v 1 litru vroucí vody. Bylinky opereme a nasekáme. Chřest, bazalku, nastrouhaný sýr promísíme s 2 žloutky a směs ochutíme špetkou soli a pepřem.
- 2Z odpočatého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na stejně velké čtverce. Na polovinu čtverců do středu rozdělíme připravenou náplň z chřestu, sýra a vajec.
- 3Prázdnými čtverci těsta naplněné čtverce překryjeme, okraje utěsníme a potřeme vodou. Takto připravené ravioli vaříme v 1 litru vody 10 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.