Ravioli s dýní
170 min.
Ingredience
- Nádivka
- Těsto pro výrobu vaječných surovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 115gramůMáslo čerstvé
- 40hrstíSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2201 kcal
Bílkoviny
161 g
Tuky
139 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
598 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nádivku. Dýni nakrájíme na větší kousky, odstraníme vnitřní vlákna a semínka. Kousky dýně položíme slupkou dolů k plechu na pečení a pokapeme olejem. Pečeme 30 minut při 220 stupních Celsia. Během pečení dvakrát otočíme.
- 2Opečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom ji mohli uchopit do ruky. Poté dužinu seškrábneme do misky a slupku vyhodíme.
- 3Dužinu rozmělníme vidličkou, přimícháme nastrouhaný parmezán spolu s muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme zcela vychladnout.
- 4Vyválíme 50 cm dlouhý plát. Vytvoříme podél okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
- 5Zvlněným krájecím kolečkem vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. Ravioli rozložíme na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.
- 6Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím v pánvi necháme zpěnit máslo.
- 7Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým máslem a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.