Ravioli s dýní

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2201 kcal
Bílkoviny
161 g
Tuky
139 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
598 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme nádivku. Dýni nakrájíme na větší kousky, odstraníme vnitřní vlákna a semínka. Kousky dýně položíme slupkou dolů k plechu na pečení a pokapeme olejem. Pečeme 30 minut při 220 stupních Celsia. Během pečení dvakrát otočíme.
  • 2
    Opečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom ji mohli uchopit do ruky. Poté dužinu seškrábneme do misky a slupku vyhodíme.
  • 3
    Dužinu rozmělníme vidličkou, přimícháme nastrouhaný parmezán spolu s muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Vyválíme 50 cm dlouhý plát. Vytvoříme podél okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
  • 5
    Zvlněným krájecím kolečkem vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. Ravioli rozložíme na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.
  • 6
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím v pánvi necháme zpěnit máslo.
  • 7
    Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým máslem a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.