Ravioli s garnáty a hráškem
70 min.
Ingredience
- 8kusůBazalka
- 300gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 200gramůGarnát obecný
- 200gramůRajčata
- 20gramůŠalotka
- 1decilitrVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme ravioli. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vajíčka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout. V osolené vodě vaříme hrášek, dokud nebude měkký. Scedíme, protlačíme sítem, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje.
- 2Těsto válečkem rozválíme na tenký plát o tloušťce 1 mm a rozkrájíme na pruhy široké 10 cm. Doprostřed každého pruhu dáváme cca 5 cm od sebe malé kopečky ochuceného hrášku. Kolečkem vykrájíme 5 cm dlouhé ravioli. Těsto přeložíme přes náplň a prstem přitiskneme okraje k sobě.
- 3Připravíme omáčku. Oloupeme a nasekáme šalotku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme oloupané ocásky garnátů a hrášek, přilijeme víno a necháme vyvařit. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčata a natrhané lístky bazalky, vše 10 minut podusíme. V mírně osolené vařící vodě uvaříme ravioli a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.