Ravioli s humrovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Maso z humra nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer a šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme maso z humra, krátce orestujeme, přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletý koriandr, podlijeme rybím vývarem, portským vínem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme žampiony, bazalku, smetanu, prohřejeme a odstavíme. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme humrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.