Ravioli s limetkovou zálivkou
35 min.
Ingredience
- 250gramůMleté kuřecí maso
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůPomerančová kůra
- 50gramůSýr Parmezán
- 10gramůBazalka
- 275gramůNudlové těsto
- 2lžíceRajčatová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 10gramůMed včelí
- 1lžíceOlej olivový
- 10gramůPažitka
- 1kusLimetka
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
911 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozválíme těsto na tenký plát a nakrájíme čtverce 5x5 cm. Důkladně smícháme mleté kuřecí maso, rozšlehané vejce, pomerančovou kůru, nastrouhaný parmezán a bazalku. Navršenou lžíci směsi upravíme do středu čtverce těsta a okraje mírně potřeme vodou. Navrch položíme druhý čtverec těsta a okraje dobře přitiskneme k sobě.
- 2Ravioli postupně vaříme ve slané vodě al dente. Jedna dávka se vaří asi 5 minut. Hotové ravioli vyjmeme naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé.
- 3Mezitím v malé nádobce smícháme limetovou šťávu, vinný ocet aceto balsamico, med a olej a šleháme, aby se suroviny dobře promíchaly. Ravioli upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme najemno nakrájenou čerstvou pažitkou. Na ozdobu můžeme přidat kolečka limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.