Ravioli s pikantní krabí náplní
55 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 350gramůKrabí maso mražené
- 2lžičkyZázvor celý
- 700gramůRajčata
- 0,25lžičkaChilli omáčka
- 1kusČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 2,67kusyVejce slepičí
- 1,33špetkySůl
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 4litryVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Základní těsto na nudle [43204]
- 1,33lžíceOlej olivový
- 1,33špetkySůl
- 2,67kusyVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1414 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
16 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme na kolečka nakrájené zelené části jarních cibulek, krabí maso, nakrájený zázvor a chilli omáčku a promícháme. Dáme do chladničky odpočinout. Oloupeme si rajčata, nakrájíme nadrobno česnek, bílé části jarních cibulek a ocet a všechno spolu rozmixujeme. Nalijeme do hrnce a vaříme 10 minut. Potom necháme směs vychladnout. Vezmeme si těsto na nudle, rozdělíme ho na půlky a rozválíme na tenké placky. Na jednu placku dáme stejnoměrně vedle sebe náplň z krabího masa. Poté ji přikryjeme druhou plackou a mezery potřené rozšlehaným vejcem pořádně přitiskneme. Vykrajujeme čtverečky, které poté vaříme v osolené vodě 5 minut. Uvařené ravioli udržujeme v teple. Ohřejeme si omáčku a přilijeme do ní smetanu, zamícháme a odstavíme. Ravioli naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou.
- 2Základní těsto na nudle [43204]:
- 3Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
- 4Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.