Ravioli s treskou a mořským jazykem
85 min.

Ingredience
- 450gramůMořský jazyk
- 450gramůTreska aljašská
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůBramborové noky
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitryItalská bylinková omáčka
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
25 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso roztrháme na vrstvičky a dáme do mísy. V jiné míse rozmícháme vařené noky, 3 vejce a smetanu. Přidáme rozdrobené rybí maso, sůl a pepř.
- 2Na lehce posypané desce moukou rozválíme základní těsto z 1 vejce, mouky pšeničné, soli a lžíce olivového oleje. Formičkou vykrájíme kolečka o průměru 7cm. Na každé kolečko dáme lžíci rybí náplně. Okraje navlhčíme, kolečko přeložíme a stiskneme okraje po celé délce k sobě.
- 3Přivedeme do varu osolenou vodu ve velkém hrnci a 15 minut v ní vaříme ravioli. Poté je scedíme a dáme do servírovací mísy.
- 4Přelijeme je italskou omáčkou s červeným vínem, posypeme parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.