Ravioli se špenátovou náplní
38 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- náplň
- 200gramůRicotta
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 45gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
702 mg
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout.
- 2Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme.
- 3V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
- 4Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní.
- 5Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce.
- 6Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou.
- 7Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
pá 4. 4. 2014
Já už jsem vyzkoušela a vynikající !
Lemoneeek
st 28. 5. 2014
Dobré ! Doporučuji !
trribulus
čt 30. 1. 2014
Špenát máme doma všichni rádi, italskou kuchyni taky - vyzkoušíme!