Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
40 min.
Ingredience
- Hrušková náplň
- 1kusHruška asijská nashi
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSýr Rokfór
- 250gramůSýr Ricotta
- Na dochucení
- 4lžíceOřechy vlašské
- 1kusHruška asijská nashi
- 30gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na posypání válu a vaření raviol
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- Těsto na ravioli
- 0,5špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceVoda pitná
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout.
- 2Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme.
- 3Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla.
- 4Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut.
- 5Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.