Ravioly s olomouckými tvarůžky
50 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Tvarůžky
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- Na omáčku
- 100gramůHouby čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- Na vaření raviol
- 2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno.
- 2Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme.
- 3V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké.
- 4Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme.
- 5Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.