Ražniči ze srnčí kýty
40 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
35 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
- 2Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány, osušíme ji a nakrájíme na kousky.
- 3Na grilovací jehly střídavě napichujeme nakrájené kousky srnčího masa a slaniny a kolečka cibule. Připravené ražniči opepříme a osolíme.
- 4V pánvi rozehřejeme sádlo, ražniči na něm prudce ze všech stran opečeme, pak ho podlijeme pivem a trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až maso změkne. Během dušení ražniči poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.