Rebarborová fantazie
55 min.
Ingredience
- Křehké těsto
- 130gramůMáslo
- 180gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 180gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2lžíceAcidofilní mléko
- Na ozdobení
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceMandle plátky
- Rebarbora s karamelem
- 450gramůReveň (Rebarbora)
- 130gramůMáslo
- 1gramCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme řapíky rebarbory (reveň), pokrájíme je na větší kousky (4-5cm) a odložíme do mísy. Troubu předehřejeme na 180°C.
- 2Připravíme si křehké těsto: do šlehací mísy dáme změklé máslo a cukr. Vanilkový lusk rozpůlíme, zrníčka vanilky seškrábneme k cukru a vše vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme 3 vejce. Přimícháme prosátou polohrubou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Aby bylo těsto nadýchanější, přimícháme 2 polévkové lžíce acidofilního mléka.
- 3V pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozpustíme máslo a přidáme cukr. Za stálého míchání, jakmile se začne tvořit karamel, hned na rozpuštěný cukr rozložíme kousky rebarbory a pekáček odstavíme z plotny. Na rebarboru vyklopíme připravené těsto, uhladíme ho stěrkou a dáme péct. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova. Koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 4Mezitím v pánvičce nasucho opražíme dozlatova plátky loupaných mandlí a slunečnicová semínka. Dáváme pozor, aby se nepřipekla. Když pánev s mandlemi odstavíme z plotny, přimícháme třtinový cukr. Vychladlý koláč po 15-20 minutách překlopíme na servírovací mísu, ozdobíme ho opraženými mandlemi se semínky, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.