Rebarborový koláč s jahodami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K mouce přidáme máslo, špetku soli a s vodou vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Zatím smícháme cukr s kukuřičnou moukou, nakrájenou rebarborou, skořicí a kousky jahod. Necháme marinovat 15 - 20 minut.
  • 3
    Na lehce pomoučněném válu rozdělíme těsto na poloviny, jednu půlku rozválíme, aby pokryla dno a stěny formy.
  • 4
    Odstraníme skořici, ovocnou směs vložíme do těsta ve formě.
  • 5
    Druhou půlku těsta rozválíme na stejnou velikost jako první. Okolo okraje odřízneme 1 cm široký pruh.
  • 6
    Zbytek těsta rozkrájíme na proužky o šířce 1 cm, na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku. Konce navlhčíme vodou a přilepíme na ně dlouhý pruh těsta kolem okraje. Posypeme 1 - 2 polévkovými lžícemi sypkého cukru.
  • 7
    Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut do růžova a do změknutí ovoce.
  • 8
    Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.