Rebarborový koláč s jahodami
75 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 45gramůMouka kukuřičná
- 750gramůReveň (Rebarbora)
- 10gramůSkořice celá
- 400gramůJahody zahradní
- Těsto
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1K mouce přidáme máslo, špetku soli a s vodou vypracujeme hladké těsto.
- 2Zatím smícháme cukr s kukuřičnou moukou, nakrájenou rebarborou, skořicí a kousky jahod. Necháme marinovat 15 - 20 minut.
- 3Na lehce pomoučněném válu rozdělíme těsto na poloviny, jednu půlku rozválíme, aby pokryla dno a stěny formy.
- 4Odstraníme skořici, ovocnou směs vložíme do těsta ve formě.
- 5Druhou půlku těsta rozválíme na stejnou velikost jako první. Okolo okraje odřízneme 1 cm široký pruh.
- 6Zbytek těsta rozkrájíme na proužky o šířce 1 cm, na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku. Konce navlhčíme vodou a přilepíme na ně dlouhý pruh těsta kolem okraje. Posypeme 1 - 2 polévkovými lžícemi sypkého cukru.
- 7Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut do růžova a do změknutí ovoce.
- 8Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.