Řecká bramborová polévka
75 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 250gramůBrambory
- 100gramůKarotka
- 2kusyPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPolévkové koření
- 1šálekMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a očištěnou karotku, celer a pórek nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a podusíme na másle. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, přidáme polévkové koření a vaříme asi 45 minut.
- 2Uvařenou polévku prolisujeme a přilijeme do ní mléko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.