Řecká rajčatová polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceBazalka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůCukr krupice
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaPolévkové koření Maggi
- 120gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a 2 minuty povaříme.
- 2Přidáme Maggi, celer a mrkev nakrájené na kostičky, rajčatový protlak a vaříme 10 minut na mírném ohni za občasného míchání. Vývar rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, cukr a trochu smetany pro jemnou chuť.
- 3Podáváme teplé s nasekanou čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.