Řecké citronové kuře s celerem a mrkví

85 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
32 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři očištěná kuřecí stehna rozdělíme (každé na 2 části) a osolíme. Ostrým nožem seřízneme kůru z jednoho citronu, rozkrájíme ji nadrobno, vložíme do misky, vymačkáme k ní citronovou šťávu a vše odložíme. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky, zbavíme jader a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli krájíme na kostičky, očištěnou mrkev a řapíkatý celer napříč na tenké plátky.
  • 2
    Stehenní porce kuřete opečeme při vyšší teplotě na olivovém oleji po všech stranách, celkem 12 - 14 minut, poté je přeložíme na mísu. Na pánvi nejprve asi půl minuty opékáme nakrájený citron, následně snížíme teplotu, přidáme cibuli i mrkev s celerem a 5 minut restujeme. Kuře vrátíme na pánev, přidáme citronovou kůru se šťávou, podle chuti přisolíme, okořeníme mletým cayenským pepřem, zalijeme zeleninovým vývarem.
  • 3
    Pánev zakryjeme poklicí a na mírném ohni zvolna dusíme 30 minut. Mezitím nasekáme zelenou petrželku a na plátky rozkrájíme bagetu. Ke konci dušení petrželku přidáme do šťávy, zamícháme máslo, odstavíme z ohně a máslo necháme jen rozpustit. Kuřecí stehna podáváme přelitá šťávou a s krájenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.