Řecké kuřecí paličky
95 min.

Ingredience
- 400gramůBílá cibulka
- 500gramůRajčata
- 1lžíceOregano
- 750gramůKuřecí stehna
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSkořice mletá
- 3lžíceRajčatový protlak
- 3lžíceVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Malé cibulky zalijeme vařící vodou a oloupeme, vyzrálá rajčata na špičce lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Rozsekáme čerstvé oregano a nastrouháme kůru z jednoho citronu, ostrouhaný citron nakrájíme na čtvrtky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj 8 očištěných, hodně osolených a opepřených kuřecích paliček, které osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Poté do pánve přidáme oloupané cibulky a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata.
- 3Do misky nalijeme horký drůbeží vývar, do něj vsypeme citronovou kůru a oregano, přidáme bobkový list, mletou skořici s rajčatovým protlakem, přilijeme víno, osolíme, opepříme, promícháme a směs vlijeme do pánve. Společně vše zvolna vaříme 20 minut.
- 4Povařenou směs přendáme do zapékací mísy, odkryté pečeme 30 minut, rozdělíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.