Řecké kuřecí paličky

95 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé cibulky zalijeme vařící vodou a oloupeme, vyzrálá rajčata na špičce lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Rozsekáme čerstvé oregano a nastrouháme kůru z jednoho citronu, ostrouhaný citron nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do něj 8 očištěných, hodně osolených a opepřených kuřecích paliček, které osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Poté do pánve přidáme oloupané cibulky a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Nakonec vmícháme pokrájená rajčata.
  • 3
    Do misky nalijeme horký drůbeží vývar, do něj vsypeme citronovou kůru a oregano, přidáme bobkový list, mletou skořici s rajčatovým protlakem, přilijeme víno, osolíme, opepříme, promícháme a směs vlijeme do pánve. Společně vše zvolna vaříme 20 minut.
  • 4
    Povařenou směs přendáme do zapékací mísy, odkryté pečeme 30 minut, rozdělíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.