Řecké mleté biftečky
50 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová plec
- 200gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaCitronová kůra
- 100mililitrůOlej stolní
- 1šálekVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
72 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.
- 2Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.
- 3Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.
- 4Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.