Řecký kuřecí koláč
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kilogramKuře
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 10gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 5litrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme kuře, asi 30 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout, ostraníme kosti a kůži. Maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme kousky kuřete a orestujeme.
- 2Mezitím si uvaříme drobné těstoviny podle návodu na obalu, scedíme a v míse smícháme se strouhaným sýrem, 1 lžičkou soli a 3 vejci.
- 3V jiné míse si připravíme těsto:
- 4smícháme mouku, 3 g soli, máslo a prášek do pečiva, podle potřeby přidáváme vodu, aby vzniklo vypracované hladké těsto. Vyválíme 2 pláty, jeden dáme na dno pekáče, vsypeme těstoviny se sýrem a na ně rozložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme. Přikryjeme druhým plátem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.