Řecký kuřecí koláč

100 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme kuře, asi 30 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout, ostraníme kosti a kůži. Maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme kousky kuřete a orestujeme.
  • 2
    Mezitím si uvaříme drobné těstoviny podle návodu na obalu, scedíme a v míse smícháme se strouhaným sýrem, 1 lžičkou soli a 3 vejci.
  • 3
    V jiné míse si připravíme těsto:
  • 4
    smícháme mouku, 3 g soli, máslo a prášek do pečiva, podle potřeby přidáváme vodu, aby vzniklo vypracované hladké těsto. Vyválíme 2 pláty, jeden dáme na dno pekáče, vsypeme těstoviny se sýrem a na ně rozložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme. Přikryjeme druhým plátem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.