Řecký masový koláč
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůTelecí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2kusyHřebíček
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 8gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
56 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, olej, sůl, prášek do pečiva a vejce, uhněteme do hladkého těsta. Ve větší pánvi osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mleté maso, sůl, pepř a hřebíček, pár minut osmahneme a odstavíme. Až do vychladlé směsi přimícháme na kostičky nakrájený sýr. Z těsta vyválíme dva pláty, jeden dáme na dno koláčové formy, na něj navršíme masovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme rozpuštěným máslem a uprostřed nařízneme povrch do kříže. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 12. 2017
Řecký masový koláč
Ha ha, z týhle olejem nacucaný mouky fakt těsto neuděláte. Nevěřím, že z toho někdy autor vážně upekl koláč!
Anonymní uživatel
ne 10. 12. 2017
Řecký masový koláč
Tak jo, do těsta jsem přidala značné množství hladké mouky a studené vody ( během čehož jsem autorovi přidělila značné množství přezdívek) a tím se mi podařilo udělat těsto. Je v troubě s třičtvrtěhodinovým zpožděním. Jsem zvědavá co tam provede.
Anonymní uživatel
ne 10. 12. 2017
Řecký masový koláč
Už vím co tam provedl. V🤢