Řecký pórkový koláč z listového těsta
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- Náplň
- 10kusůVejce slepičí
- 200gramůAnglická slanina
- 500gramůPórek
- 2kusyCibule
- 30gramůCibulka jarní
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme 8 vajec a usmažíme je. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a v pánvičce rozškvaříme. Přidáme na prstence nakrájenou cibuli, pórek, necháme zesklovatět. Potom přimícháme nasekanou jarní cibulku, vše dochutíme solí, pepřem, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Také necháme vychladnout.
- 2Listové těsto rozdělíme na dva díly. První rozválíme, rozložíme ho na plech. Po celé ploše roztáhneme pórkovou náplň. Na ni dáme smažená vajíčka. Zakysanou smetanu rozkvedláme a polijeme koláč.
- 3Druhý díl listového těsta rozválíme a přikryjeme jím náplň. Ostrým nožem ještě syrové těsto na povrchu nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme rozkvedlaným vejcem a koláč vložíme do předehřáté trouby. Na začátku pečení máme vysokou teplotu, potom teplotu snížíme a koláč dopečeme.
- 4Vychladlý koláč nakrájíme na už naznačené čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.