Řecký pórkový koláč z listového těsta

50 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme 8 vajec a usmažíme je. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a v pánvičce rozškvaříme. Přidáme na prstence nakrájenou cibuli, pórek, necháme zesklovatět. Potom přimícháme nasekanou jarní cibulku, vše dochutíme solí, pepřem, zamícháme a stáhneme ze sporáku. Také necháme vychladnout.
  • 2
    Listové těsto rozdělíme na dva díly. První rozválíme, rozložíme ho na plech. Po celé ploše roztáhneme pórkovou náplň. Na ni dáme smažená vajíčka. Zakysanou smetanu rozkvedláme a polijeme koláč.
  • 3
    Druhý díl listového těsta rozválíme a přikryjeme jím náplň. Ostrým nožem ještě syrové těsto na povrchu nakrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme rozkvedlaným vejcem a koláč vložíme do předehřáté trouby. Na začátku pečení máme vysokou teplotu, potom teplotu snížíme a koláč dopečeme.
  • 4
    Vychladlý koláč nakrájíme na už naznačené čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.