Řecký salát Ambiente
10 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 200gramůPaprika červená
- 500gramůPaprika žlutá
- 1200gramůPaprika zelená
- 300gramůOkurka salátová
- 60gramůSýr Feta
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 10gramůOlivy zelené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme vyzrálá rajčata, červené, žluté a zelené papriky zbavíme stopek a jader, oloupeme okurku a nasekáme čerstvé oregano.
- 2Zeleninu pokrájíme na 2 cm kostky, vložíme do mísy, osolíme mořskou solí a necháme několik minut odležet. Pak směs přelijeme řeckým extra panenským olivovým olejem, přidáme zelené řecké olivy s peckou, nasekané čerstvé oregano a zamícháme.
- 3Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kostkami řeckého ovčího sýru feta a vše ještě zakapeme olivovým olejem.
- 4Servírujeme s čerstvým bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.