Řecký salát s cizrnou a tající fetou
15 min.
Ingredience
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 4lžičkyOlej řepkový
- 1lžíceOregano
- 175gramůCizrna konzervovaná
- 1kusCibule
- 250gramůOkurka salátová
- 6kusůOlivy černé
- 3kusyRajčata
- 2lžíceMáta
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 100gramůSýr Feta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
56 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
20 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zálivku: smícháme vinný ocet se dvěma lžičkami oleje a oreganem.
- 2Cibuli nakrájíme na jemno, okurku na kostičky, olivy přepůlíme, rajčata nakrájíme na malé kousky (můžeme použít cherry rajčata – ta nakrájíme na půlky či čtvrtiny) a mátu nasekáme najemno. Vše smícháme.
- 3Smícháme mouku s kmínem a v této směsi obalíme fetu nakrájenou na kostičky. Opečeme na zbylém řepkovém oleji.
- 4Zeleninu rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a poklademe kostičky tajícího sýra. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.