Ředkvičkové myšky

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ředkviček odkrojíme nať, dlouhý kořínek ponecháme, bude vypadat jako myší ocásek. V jedné třetině ředkvičky, kde byla nať, začneme nožíkem škrábat, až ředkvičku seškrábneme do špičky, což bude část hlavy s čenichem. Potom špičkou nože nebo zápalkou vyhloubíme důlky pro oči, do kterých vložíme kousky drceného pepře. Nemáme-li drcený pepř, vezmeme kuličky celého pepře a trochu paličkou nadrtíme. Ředkvičkové myšky rozdělíme na talířky, doplníme trojúhelníkem másla, do kterého špičkou nože vyřízneme otvory, aby vypadalo jako ementál, doplníme krajíčkem chleba, solí a podáváme jako veselou snídani.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.