Ředkvičky s pomerančem
30 min.
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Důkladně okrájené a umyté ředkvičky necháme 15 minut vařit na pařáku do změknutí, ne do rozvaření.
- 2Z pomeranče okrájíme kůru, kterou nastrouháme nebo nasekáme na drobno a vymačkáme z pomeranče šťávu.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, do kterého zamícháme pomerančovou šťávu. Asi po 3 minutách, kdy tekutina získá sirupovou konzistenci, přidáme ředkvičky, osolíme a opepříme, mícháme asi 2 minuty, až ředkvičky získají pomerančovou glazuru. Potom ihned vmícháme připravenou pomerančovou kůru, rozmícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.