Ředkvičky s pomerančem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně okrájené a umyté ředkvičky necháme 15 minut vařit na pařáku do změknutí, ne do rozvaření.
  • 2
    Z pomeranče okrájíme kůru, kterou nastrouháme nebo nasekáme na drobno a vymačkáme z pomeranče šťávu.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, do kterého zamícháme pomerančovou šťávu. Asi po 3 minutách, kdy tekutina získá sirupovou konzistenci, přidáme ředkvičky, osolíme a opepříme, mícháme asi 2 minuty, až ředkvičky získají pomerančovou glazuru. Potom ihned vmícháme připravenou pomerančovou kůru, rozmícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.