Rejnok na jehle
23 min.
Ingredience
- 500gramůRejnok křídlo
- 4lžíceOlej olivový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 20gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůOkurka salátová
- 12kusůBobkový list
- 2kusyCitrony
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Rybí maso nakrájíme na kousky velké 2,5 cm a dáme je do mísy. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a kůru, kopr, podle chuti sůl a pepř. Marinádou rybu zalijeme, přikryjeme a necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat.
- 2Podélně rozřízneme oloupanou okurku. Lžičkou z obou polovin vybereme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné 2 cm. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme plátky okurky a asi 2 minuty je podusíme, až začnou měknout.
- 3Vyjmeme kousky rybího masa z marinády, kterou uschováme. Připravíme 4 jehly, na které střídavě napichujeme maso, bobkový list a okurku obalenou plátkem citronu.
- 4Jehly potřeme marinádou a umístíme pod horký gril. Z obou stran je 5-6 minut grilujeme, až je maso propečené, několikrát je přitom potřeme marinádou. Ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.