Rejnok na jehle

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí maso nakrájíme na kousky velké 2,5 cm a dáme je do mísy. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a kůru, kopr, podle chuti sůl a pepř. Marinádou rybu zalijeme, přikryjeme a necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat.
  • 2
    Podélně rozřízneme oloupanou okurku. Lžičkou z obou polovin vybereme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné 2 cm. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme plátky okurky a asi 2 minuty je podusíme, až začnou měknout.
  • 3
    Vyjmeme kousky rybího masa z marinády, kterou uschováme. Připravíme 4 jehly, na které střídavě napichujeme maso, bobkový list a okurku obalenou plátkem citronu.
  • 4
    Jehly potřeme marinádou a umístíme pod horký gril. Z obou stran je 5-6 minut grilujeme, až je maso propečené, několikrát je přitom potřeme marinádou. Ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.