Relish z rajčat a celeru

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Celer očistíme, opláchneme a pokrájíme na tenké kroužky. Oloupeme kyselejší jablka, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a krájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nadrobno rozkrájíme.
  • 2
    Do čajového sítka nebo do sáčku z gázy (zavázaného kuchyňskou nití) dáme hřebíček, hořčičná semínka, bobule a nové koření. Vložíme do hrnce, přidáme sušený tymián, sůl, mletou skořici, vinný ocet, cukr a rajčata.
  • 3
    Relish přivedeme k varu, nezakrytý při mírné teplotě necháme vařit asi hodinu. Občas směs zamícháme. Po hodině vyjmeme sáček s kořením a nalijeme do připravených sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.