Relish z rajčat a celeru
90 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramRajčata
- 200gramůCeler řapíkatý
- 3kusyJablka
- 1kusChilli paprička
- 10kusůHřebíček
- 1lžíceHořčičné semínko
- 6kusůNové koření celé
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžíceSůl
- 80mililitrůOcet vinný
- 125gramůCukr krystal
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Celer očistíme, opláchneme a pokrájíme na tenké kroužky. Oloupeme kyselejší jablka, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a krájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nadrobno rozkrájíme.
- 2Do čajového sítka nebo do sáčku z gázy (zavázaného kuchyňskou nití) dáme hřebíček, hořčičná semínka, bobule a nové koření. Vložíme do hrnce, přidáme sušený tymián, sůl, mletou skořici, vinný ocet, cukr a rajčata.
- 3Relish přivedeme k varu, nezakrytý při mírné teplotě necháme vařit asi hodinu. Občas směs zamícháme. Po hodině vyjmeme sáček s kořením a nalijeme do připravených sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.