Řeřichová polévka
50 min.
Ingredience
- 200gramůŘeřicha
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
585 mg
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané lístky řeřichy osmahneme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme asi 15 minut.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
- 3Do polévky přidáme dušenou řeřichu, sůl, pepř a ještě ji krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.