Řeřichový salát s hruškami
12 min.
Ingredience
- 1kusŘeřicha
- 2kusyHrušky
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 30gramůOřechy vlašské
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet malinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠvestky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy.
- 2Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky.
- 3Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy.
- 4Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.