Restovaná kachna se švestkami, červeným zelím a chřestem
35 min.
Ingredience
- 2kusyZelí hlávkové červené
- 4kusyŠvestky
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyKachní prsa
- 200gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrnekSirup malinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme, švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky, smícháme se zelím, v kastrolu zahřejeme a několik minut bez podlití podusíme. Poté přelijeme sirupem a dusíme doměkka.
- 2Mezitím v pánvi rozpálíme olej a maso nakrájené na plátky doměkka orestujeme.
- 3Chřest přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo nastrouháme na hoblinky.
- 4Maso se zelím a švestkami rozdělíme na talíře, ozdobíme chřestem, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.