Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
959 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.