Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 200gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceKečup
- 2lžíceVíno červené
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKompot borůvkový
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
959 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.