Restovaná ryba s papájovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCibule
- 400gramůChňapal červený
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceKukuřice cukrová nakládaná
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKurkuma
- 50gramůPapaya
- 0,25lžičkaHořčičné semínko
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyCitrony
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli paprička
- 0,5lžičkaCibule sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve větším rendlíku svaříme vodu s nakrájenými cibulemi, cukrem, nakládanou kukuřicí, vinným octem, pokrájenou chilli papričkou, hořčičnými semínky, kurkumou. Na mírném ohni směs vaříme deset minut. Poté vmícháme Maizenu rozmíchanou v trošce studené vody a omáčku stále mícháme, dokud nezhoustne. Na závěr do omáčky zamícháme nakrájenou papáju a omáčku za občasného míchání necháme vychladnout.
- 2Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme mletou sušenou cibuli, mletou papriku, sušený tymián, sušené oregano, cayenský pepř, černý pepř a Maizenu.
- 3Půlky citronů položíme na pánev řezem dolů a opékáme je, dokud nezhnědnou.
- 4V kořenící směsi obalíme porce ryby a do masa ji dobře vetřeme. Rozehřejeme teflonovou pánev, vložíme porce ryby, zakapeme olejem a z každé strany rybu restujeme dvě minuty.
- 5Hotové maso rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme půlku opečeného citronu a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.