Restované brambory s lahůdkovou cibulkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Vápník
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.
  • 4
    Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.