Restované brambory s lahůdkovou cibulkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2kusyCibule lahůdková
- 220gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Vápník
64 mg
Postup přípravy
- 1Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.
- 3V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.
- 4Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.