Restované brambůrky s kmínem a smetanou
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory rané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůKmín drcený
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 900mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
281 mg
Postup přípravy
- 1Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, opláchneme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, brambůrky oloupeme, celé vložíme do pánve s rozehřátým máslem a ze všech stran orestujeme. Přisypeme kmín, ještě krátce orestujeme, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme 5 minut.
- 2Brambůrky upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.