Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 6kusůCibulka jarní
- 180gramůHrachové lusky
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžičkaCukr krupice
- 400gramůRýže dušená
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrnekVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.
- 2Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.