Restované žampióny s citrónovou šťávou
30 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampióny osušíme, pokrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi rozpálíme máslo s olejem, žampiony orestujeme z každé strany do zlatova. Žampióny ochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Houby podáváme jako přílohu rybám nebo pečenému a dušenému masu. Na talířích žapmpióny posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.