Restovaný losos s kuskusem a kozím sýrem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle pokrájíme a v pánvičce je opražíme dorůžova nasucho.
  • 2
    Omyjeme a osušíme filety lososa. Ve vhodné pánvi rozpálíme olej, lososa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme podle síly filetu 3-4 minuty z každé strany. Lososa poté osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a uchováme na teplém místě.
  • 3
    Připravíme si kuskus: do hrnce přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme tak, až se zrníčka obalí olejem. Poté kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml), přidáme zelený mražený hrášek, promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj opražené mandle a sýr.
  • 4
    Na talíře dáme porce kuskusu, k němu položíme orestované filety lososa a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.