Restovaný losos s kuskusem a kozím sýrem
25 min.
Ingredience
- Kuskus
- 100gramůKuskus
- 175mililitrůBujón bylinkový
- 4lžíceHrášek mražený
- 40gramůSýr kozí
- 4lžíceMandle
- 0,5lžíceOlej olivový
- Restovaný losos
- 200gramůLosos - filety
- 4špetkyPepř citronový
- 2lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle pokrájíme a v pánvičce je opražíme dorůžova nasucho.
- 2Omyjeme a osušíme filety lososa. Ve vhodné pánvi rozpálíme olej, lososa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme podle síly filetu 3-4 minuty z každé strany. Lososa poté osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a uchováme na teplém místě.
- 3Připravíme si kuskus: do hrnce přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme tak, až se zrníčka obalí olejem. Poté kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml), přidáme zelený mražený hrášek, promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj opražené mandle a sýr.
- 4Na talíře dáme porce kuskusu, k němu položíme orestované filety lososa a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.