Restovaný pikantní chřest na thajský způsob

20 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
388 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřestové tyčky rozlámeme na menší kousky. Měly by se nám samy rozlomit v kloubovém spojení. Dřevité části odstraníme.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a velmi krátce na něm osmahneme za stálého míchání rozdrcený česnek, nastrouhaný galgán a pražená sezamová semínka. Česnek nám musí lehce zezlátnout.
  • 3
    Přidáme připravený chřest a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Promícháme, zakápneme rybí a sójovou omáčkou, přilijeme vodu a ochutíme cukrem. Směs smažíme ještě cca 2 minuty, mezitím několikrát promícháme. Objem tekutiny se nám musí zredukovat zhruba na polovinu.
  • 4
    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.