Restovaný pikantní chřest na thajský způsob
20 min.
Ingredience
- 350gramůChřest zelený
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSezam - semena
- 1kusGalgan
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
388 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřestové tyčky rozlámeme na menší kousky. Měly by se nám samy rozlomit v kloubovém spojení. Dřevité části odstraníme.
- 2Ve woku rozpálíme olej a velmi krátce na něm osmahneme za stálého míchání rozdrcený česnek, nastrouhaný galgán a pražená sezamová semínka. Česnek nám musí lehce zezlátnout.
- 3Přidáme připravený chřest a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Promícháme, zakápneme rybí a sójovou omáčkou, přilijeme vodu a ochutíme cukrem. Směs smažíme ještě cca 2 minuty, mezitím několikrát promícháme. Objem tekutiny se nám musí zredukovat zhruba na polovinu.
- 4Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.