Reveňová pěna

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši.
  • 3
    Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.