Reveňová pěna
35 min.
Ingredience
- 250gramůReveň (Rebarbora)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši.
- 3Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.