Reveňová žemlovka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na tenké plátky. V horkém mléce mícháme 70g másla tak dlouho, až se rozpustí. Když mléko vychladne, přidáme 70g moučkového cukru, vejce a vše zamícháme. Mlékem zalijeme plátky žemlí a necháme chvíli stát.
  • 2
    Oloupanou, omytou a na kostičky nakrájenou reveň posypeme 120g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, skořicí a promícháme.
  • 3
    Kulatou pečicí formu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Urovnáme do ní polovinu plátků žemlí, posypeme je revení a přidáme zbylé plátky.
  • 4
    Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypanou zbylým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.