Reveňová žemlovka
50 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 220gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceStrouhanka
- 500gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
2 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na tenké plátky. V horkém mléce mícháme 70g másla tak dlouho, až se rozpustí. Když mléko vychladne, přidáme 70g moučkového cukru, vejce a vše zamícháme. Mlékem zalijeme plátky žemlí a necháme chvíli stát.
- 2Oloupanou, omytou a na kostičky nakrájenou reveň posypeme 120g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, skořicí a promícháme.
- 3Kulatou pečicí formu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Urovnáme do ní polovinu plátků žemlí, posypeme je revení a přidáme zbylé plátky.
- 4Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypanou zbylým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.